cikoria.blogg.se

Mina tankar om allt som händer här i livet och det som är viktigt för mig, t.ex mina djur, natur, konst, kultur, design och så mycket mera...

ATT STÅ UPP FÖR NÅGON ANNAN

Publicerad 2013-04-21 16:46:29 i Musik,

Härom dagen följde jag med en vän på en konsert med Mikael Wiehe. Konserten varade i nästan två timmar. Jag har inte lyssnat så mycket på honom tidigare,men följde med i TV programmet "Så mycket bättre",då han var en av deltagarna.Där fick man se lite mer av honom som person och höra honom sjunga och tolka de andras musik.
De sånger han sjunger,är ofta berättande en historia om sig själv eller någon/några andra,eller en kamp som är värd att kämpa för i en viss situation.Det är sånger som har inspirerat till kamp,till att stå upp för något och har sjungits då folk kämpat för rättvisa och den svages rätt.
Jag tycker om när man vill säga något med sin musik.Då musiken och sången inte bara handlar om,att den som sjunger eller spelar ska bli sedd och beundrad,utan att man gör det för någon annan,eller någon annans sak. Att t.ex berätta om orättvisor eller få den utsatte att fortsätta kämpa oavsett situation och inte ge upp är viktigt.
 
Det verkar som om orättvisorna i samhället ökar. De som redan har får mer och de som står utan eller bara har lite, får kämpa ännu mera för att inte glömmas bort eller behålla det lilla...
Evangelierna berättar om "NÅGON" som alltid står på den svages,den förtrycktes,eller den mobbades sida.
Gud har inte anseende till person,till titel,makt rikedom eller status.
Gud är alltid för den som har svårt att få sin röst hörd och som står ensam.
Vi är alla lika viktiga i hans ögon.
 

Kommentarer

Postat av: Herta

Publicerad 2013-06-25 20:15:04

På Wiehe har jag lyssnat på i många år:)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cikoria

En kvinna mitt i livet som tycker om att tänka, skriva och dela...

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela